riseapp

+36 20 584 2050

Weblapkészítés
webshop készítés
Webfejlesztés
applikáció készítés
Applikáció fejlesztés
hirdeteskezelés
Marketing szolgáltatásunk
keresőoptimalizálás
Keresőoptimalizálás
grafika
Grafikai szolgáltatásunk
fotózás
Média szolgáltatásunk
hirdetéskezelés

Művészet vagy tömegcikk?

„Azok a legjobban játszott darabok, amelyeket a nézők hazatérvén fő­szereplőként játszanak magukban újra.”

Radu Stanca

Ez nem csak a színdarabokra filmekre, esetleg könyvekre igaz. Amikor az alkotó leül a vászon elé és festeni kezd, a lelkének egy darabját örökíti meg egy pillanatban. Gyerekkoromban sokszor indultunk hosszú utakra, és mint minden kisgyerek idő után unottan bámultam ki a monoton zúgó autó ablakán arról panaszkodva, hogy unatkozom. Mindig azt a kérdést kaptam erre válaszul, hogy „miért nem nézed a tájat?”. Persze számomra az egy unalmas kép volt a képernyők erős színvilága és akciódússága után. Mostanra már megértem ezt a kérdést. Amikor bámulok ki az ablakon, elmélyülök a táj egyediségében és érzem, ahogy megeleveníti a gondolataimat és érzéseimet. Nincs már repetitív, unalmas puszta és fenyves látványa, csak egy nagy műalkotás, melyet a természet örökített meg.

Ugyan ez megy végbe akkor is, amikor egy művész papírra veti gondolatait. Abban több évnyi kemény munka jelenik meg, nem csak a tanulás és fejlődés miatt. Ahhoz, hogy tényleg egyedi élményt kapjunk, az alkotónak meg kell találnia önmagát. Amivel főleg a pályájuk elején álló fiatalok, vagy fiatal felnőttek nagy gondban lehetnek. Ez a sok munka mégis koronázatlan marad, hiszen felhígította a piacot a tömeggyártott grafikák tengere, melyet fillérekért árulnak ezzel ellehetetlenítve és kiölve a kreativitást abból, aki igazi művész.

Fiatal művészek az út elején

Megkérdeztem pár grafikust, illetve kreatív beállítottságú embert, akik még tanulmányaik elején vagy végén állnak, hogy mi az ő stílusuk és számukra mit jelent az alkotás. Kíváncsi voltam, hogy hol állnak ebben az utazásban, és vajon hogyan éreznek a hobbijukkal, munkájukkal kapcsolatban.


Alkotás, kikapcsolódás, önmagunk megtalálása

“Én a mai napig nem tudom mi az a rajz stílus ami igazán közel áll hozzám. (…) Sok ideig meg akartam felelni a művészeti sulik elvárásainak, hogy elhagyjam a japán vonalat rajzaimból. De úgy hozta a sors , hogy nem vettek fel és ettől a ponttól kezdve nem érdekelt.”

Jelen esetben egy fiatal művésznő gondolatait olvashatjátok, aki hétről-hétre erőt fektet abba, hogy Twitchen követőivel megoszthassa rajzait, műveit és azoknak elkészültét. Ahogy azt mindenki átéli, ő is küzd még azzal, hogy megtalálja a saját stílusát. De követve a munkásságát, jó úton halad, sok sikert kívánunk neki a továbbiakban is.

“Imádok karaktereket kitalálni, fanartot készíteni vagy cuki emotékat rajzolni. Kikapcsol és nem gondolkodok. De, ha úgy van és nem megy a live, akkor a saját kicsit elvontabb világomban is alkotok. Igazából most jutottam el odáig, hogy meg akarok állapodni egy stílusirány mellett és hasonló hangulatú rajzokat csinálni . Néha azonban nagyon nehéz. Sokszor vagyok dühös magamra, ha nem úgy sikerülnek a rajzaim (vagy azért mert csapongok stílusok között). Szeretnék magamból többet kihozni, hogy jobb legyek . De alapjáraton baromira élvezem, és nem tudnám elképzelni az életem rajzolás nélkül. Sokszor, ha utazok valahova például vonaton, kikapcsolok és fejben rajzolok vagy ötletelek, karaktereket találok ki .”

A fejlődés útja sosem könnyű. Sajnos mind meg kell vívjuk azt a csatát, amikor próbálkozunk, de egyszerűen nem úgy sikerül, ahogy elképzeltük. Ez nem egy egyalkalmas háború, újra és újra alul fogunk maradni, majd újra felállni, hiszen így lehet belőlünk valaki. Valaki, aki otthagyja a kézlenyomatát minden művén, akinek a munkái utánozhatatlanok és egyediek lesznek.

Követhetitek Instagrammon inspirációért, illetve megtaláljátok többek között a Twitch csatornáját is:
xdodox33


Művészet, fejlődés, megélhetés

A következő művész, akit megkérdeztem már elvégezte a tanulás rögös útját, illetve úgy tűnik a stílusát is megtalálta, és már otthonosan is mozog benne, látva a munkáit.

“A svájci stílusú grafikák inspirálnak (swiss graphic) leginkább. Nem tudom mik a nehézsegei, inkább azt mondanám, hogy ez egy elég kötött szabályrendszerben mozog (grid-rendszerek), de persze a grafika az pont erről is szól, hogy mindig más médiumot is kell keresni, ami esetleg épp a témához illik. Lehet az akár egy döglött béka is, ha bele illik a művészi individuális koncepcióba. Alapvetően szeretek kísérletezni is (experimentális grafika), sőt kell is, hogy az ember rátaláljon a saját hangjára. Ezen felül a munkák során szeretek a dolgok mélyére ásni, és közvetíteni egy konceptuális tartalmat a grafikán belül.”

Több évnyi egyetemi képzés után, látszik az írásából, hogy kialakult egy kifinomult stílus, melyet alkalmaz. Ennek ellenére még ő is szereti a kísérletezéseket, az új irányvonalak kipróbálását. Láthattatok már munkáiból az oldalon, ha megnéztétek a referenciákat. Ha esetleg kihagytátok, ide kattintva elérhetitek.

Ha érdekelnek a további munkái, csekkold le az instagrammját is. Még nincs feltöltve kép, de hamarosan beindul!
bensztht


Hogyan maradjunk tehát fent?

Amint azt olvashattátok rögös út el odáig, hogy jó munkát adjunk ki a kezünkből! Amikor rendelsz egy grafikai szolgáltatást, ezt az utat fizeted ki, ezt a pluszt és egyedi kézlenyomatot, így gondolj erre legközelebb. Emberek vagyunk mi is, számlákkal, szükségletekkel és problémákkal. Nem azért kérünk el annyit amennyit, mert pénzéhesek vagyunk, szimplán csak szeretnénk teljes életet élni úgy, hogy közben megosztjuk veletek azokat az alkotásokat, melyeket mástól nem kaphatsz meg. Legközelebb tehát amikor egy logót kérsz valakitől, gondolj bele, mi a cél, minőség vagy mennyiség?

Social Media

További cikkeink

Ne maradj le blogjainkról

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le blogjainkról

RISEAPPSTUDIO

További BLogjaink

RISENETWORK

“A RISEAPP partnerprogramjának elsődleges célja a weboldalad látogatottságának növelése, és a keresőmotorokban (pl. Google) való előrébb sorolás. Akik belépnek a partnerprogramunkba magukra vállalják, hogy minden

Művészet vagy tömegcikk?

„Azok a legjobban játszott darabok, amelyeket a nézők hazatérvén fő­szereplőként játszanak magukban újra.” Radu Stanca Ez nem csak a színdarabokra filmekre, esetleg könyvekre igaz. Amikor

Partnereink

Google értékelés
5
Facebook értékelés
5

Garanciális szolgáltatások

Prémium Minőség

Folyamatos Kedvezmények

Extrém Gyorsaság

Kiváló kommunikáció

Nagyszerű hangulat

Rólunk mondták

Dr. Körtvélyesi AttilaNagykőrös város alpolgármestere (nagykoros.hu)
Tovább olvasom
„Időnként meg kell újulni ahhoz, hogy fejlődhessünk. Ennek a jegyében döntöttünk úgy, hogy megújítjuk Nagykőrös városi honlapját, a www.nagykoros.hu oldalt. Mikor megtudtam, hogy van egy nagykőrösi fiatalokból álló csapat, akkor nem volt több kérdés, a RISEAPP-ot kértük fel a munkára. Már az első megbeszéléskor láttam a lelkesedést és azt, hogy ez a feladat a vérükben van, szakmailag értenek hozzá. Végül egy minden igényünket, kérésünket figyelembe vevő, modern, egyben könnyen kezelhető honlappal tudtuk a nagykőrösi lakosságot megajándékozni. Ami még fontos, hogy nem tűntek el ezután sem, bármilyen kéréssel fordulhatunk hozzájuk, azonnali technikai segítséget nyújtanak. Összegezve, jól döntöttünk, hogy a RISEAPP csapatát választottuk, munkájukkal teljesen meg vagyunk elégedve és hisszük, hogy az új honlap a nagykőrösi polgárok megelégedésére szolgál. Köszönjük a munkátokat!”
Mihalkó NorbertElitjáték
Tovább olvasom
"Egy ismerősöm ajánlotta Őket, hogy a 2 hónappal ezelőtt elkészült webshopjának (duovital.hu) rövid időn belül elkezdtek szaporodni a megrendelései. Mivel egy közeli ismerősömről van szó, ezért bíztam a véleményében. Végül meg is köszöntem neki a nagyszerű tippet a RISEAPP-ról, mert nem is választhattam volna precízebb és segítőkészebb csapatot a kivitelezéshez. Az első megrendelőik közt voltam, de mégis profin kezeltek mindent. Csak így tovább Srácok!"
Bihari DiánaDuoVital
Tovább olvasom
"Mindig is szerettem volna belevágni egy vállalkozásba, mivel a szüleim is vállalkozók. Mikor felkerestem a RISEAPP-ot még nem igazán voltak elképzeléseim. De szerencsére a csapat designere nagyon segítőkészen állt a feladathoz. Egy másfél órás beszélgetés után sikerült feltérképzenie, hogy milyen arculat illene a vállalkozásom profiljához. A megbeszélést követően a webshopom 1 héten belül el is készült, persze ehhez a gyors kommunikációra is szükség volt. Kívánom, hogy még sok vállalkozót segítsenek a célok megvalósításában!"
Rab TamásBYZANCE
Tovább olvasom
"Amikor megszületett az elhatározás, hogy elindítom a vállalkozásomat féltem attól, hogy sikerül-e olyan weboldalkészítő céget találnom, akik alkalmasnak bizonyulnak a feladatra. Mivel elég komplex weblapra volt szükségem, tudtam, hogy sok időt fog igénybe venni a kommunikáció. Ezért fontos szempont volt számomra, hogy megfeleljenek az emberi elvárásaimnak, csak úgy mint szakmailag. Eleinte tartottam a RiseApp-tól, hiszen még fiatalok a szakmában. Ennek ellénére az első személyes találkozás után nem volt kétség, hogy ezt a csapatot választom. Azóta is tartom velük a kapcsolatot és karbantartják az oldalamat a megbeszéltek alapján."

Kövess minket facebookon is, és nyerj teljes betekintést abba amit csinálunk!

Cikkek a web világáról

Tudj meg többet arról, hogy mi történik, amikor dolgozunk a projekteden. Less bele legfrissebb irományainkba!

Vendég cikk(Minner.hu) 0-24-ben vásárló, érdeklődő generáló weboldal. Mi kell hozzá? Hogyan?

Vendég cikk(Minner.hu) 0-24-ben vásárló, érdeklődő generáló weboldal. Mi kell hozzá? Hogyan? Ültök a családdal egy kávézó teraszán, majd egyszer csak pittyen a mobilod. Új vásárlóról, vagy ajánlatkérésről kaptál értesítést (például e-mailben). Az érzés leírhatatlan, mert akkor is érzed munkád gyümölcsét, amikor nem munkában vagy. Tudjuk, hogy nem egyszerű ráérezni az

Beleolvasok!

Rólunk

Webfejlesztés Applikációk Marketing Keresőoptimalizálás Grafika Média Tárhely Filozófiánk: Filozófiánk: Mi mindig is törekedtünk arra, hogy a lehető legjobb munkát végezzük, éppen ezért rengeteget tanultunk, gyakoroltunk és fejlődtünk az évek alatt.   Tapasztalatainknak, eszközeinknek és tudásunknak köszönhetően gyorsan és egyszerűen el tudjuk végezni a munkánkat. Csapatunk a piaci árak alatt dolgozik, de nem a

Tovább az oldalra!

Sokkal több, mint cég

A RISEAPP nemcsak a munkáról szól, ennél sokkal több. Egy olyan baráti társulás, amelyben mindenki céltudos kolléga és jóbarát egyaránt. 

A siker útja

Szeretnél belevágni valami nagyba, de nem tudod, hogy hogyan kezdj bele? Segítünk!

Szeretnél bővebb tájékoztatást arról, hogy mit ajánlunk? Keress minket bátran telefonon, e-mailen vagy töltsd ki az árajánlatkérő formunkat 

Amennyiben felmértük az igényeket és úgy döntöttél, hogy szeretnél együtt dolgozni velünk, neki is állunk a munkálatoknak! 

Nem adunk ki nem minőségi munkát a kezünkből, hiszen a mottónk: RISAPP nálunk alap a prémium

A projekt végeztével nem tűnünk el. Végig veled maradunk és számíthatsz ránk. Partner hálónk a továbbiakban segítséget nyújt a megjelenés növelésében.

Te és a RISEAPP

Számunkra fontos, hogy minden kérdésedre könnyen kapj választ, és a lehető legkényelmesebb módon érj el bennünket.

Mivel nekünk az Ügyfeleink az elsők, ezért ott szeretnénk segíteni, ahol tudunk.

Árajánlatunk egy olyan interaktív dokumentum, melyben a felsorolt elemek kipipálásával tudod kiválasztani, hogy mikre van szükséged az adott projekthez. Ha elakadnál az árajánlat kitöltése közben, segítünk kiválasztani azon elemeket, melyben nem vagy biztos. Lehetnek benne olyan elemek, amiről azt gondolhatod, hogy sosem lenne rá szükséged és egy beszélgetés keretein belül rájöszz arra, hogy hogyan is tudtál meglenni nélküle eddig?! Ha bővebb tájékoztatást szeretnél arról, hogy egyes pontok mit jelentenek és mivel járnak, mik az előnyei, akkor keress minket.

Telefonos elérhetőségünk: +36 20 584 2050
Hétfő-Péntek: 10-18 óra

Tedd meg az első lépést!

EN

INGYENES WEBOLDAL!

MICSODA?!😲😲

Amennyiben elég számodra egy 1 oldalas weblap, akkor ingyen megcsináljuk! ;) Nincs más dolgod, mint feliratkozni hírlevelünkre és megadni a telefonszámod. Keresni fogunk!


(Ajánlatunk csak akkor érvényes, ha a weboldalhoz választott tárhelyet mi szolgáltatjuk.)