riseapp

+36 20 584 2050

Weblapkészítés
webshop készítés
Webfejlesztés
applikáció készítés
Applikáció fejlesztés
hirdeteskezelés
Marketing szolgáltatásunk
keresőoptimalizálás
Keresőoptimalizálás
grafika
Grafikai szolgáltatásunk
fotózás
Média szolgáltatásunk
hirdetéskezelés

Mi az a WordPress, és miért ennyire népszerű?

Mi a WordPress?

Röviden, tömören a WordPress egy PHP programozási nyelven íródott nyílt blog-és tartalomkezelő rendszer. Mára igencsak kinőtte magát, hiszen a világ összes weboldalának 40-42%-a WordPressel készült.

A WordPressnek két platformja van. A wordpress.com és a wordpress.org. A .com-végződésű 2003-ban jelent meg. Eredetileg azért készült, hogy átlagemberek is blog-weblapot tudjanak programozói tudás nélkül létrehozni és üzemeltetni. A ráadás az, hogy mindezt teljesen ingyen tehették meg, sőt egy kereten belül még webtárhelyért sem kellett fizetni, és ez így van a mai napig. Cserébe viszont rendkívül kötött rendszerrel van ellátva, nem lehet bővítményeket telepíteni rá és nagy méretű fájlokat sem, maximum 3GB-ot lehet ingyenesen használni. Természetesen ezt bizonyos összegért lehet bővíteni. Ezzel meg is válaszoltuk azt, hogy miből is él maga a WordPress: webtárhely- és domain szolgáltatások értékesítéséből. A wordpress.com által elérhető blog kezelő rendszer a létrejötte óta lényegesen nem változott, ezért napjainkra kezd elavulttá válni.

De mi a helyzet a wordpress.org-gal? A .org 2005-re fejlesztettek ki, ami már egy sokkal szabadabbra fejlesztett rendszer. Ez már egy vérbeli tartalomkezelő platform, hosszú évek óta a legjobb. Három nagy különbég van az őséhez, a wordpress.com-hoz képest:

  • Nem szolgáltat tárhelyt és domaint, tehát magunknak kell elintézni és fizetni az ezzel járó költségeket.
  • Bármilyen bővítményt feltelepíthetünk rá, amikkel egy általános funkciókkal (felhasználói platform, fizetési rendszer) bíró weboldalt el tudunk készíteni.
  • Elérhetők akár ingyenesen is teljesen kész weboldal sablonok, amiket már csak információval kell megtölteni.

Ha ilyen egyszerű, akkor miért nem készít mindenki weboldalt magának? Azért mert ahhoz, hogy egy közepes méretű, minőségi weboldalt tudjunk létrehozni nem kevés kutatással és tanulással jár. Attól még, hogy nem feltétlen kell programozni még nem azt jelenti, hogy egy utcáról behívott laikus összerakja a Mercedes-Benz weboldalát, amit szintén WordPress-szel készítettek. Ennek ellenére sok design-és funkcióbeli problémát csak programozással lehet megoldani még ennél a felhasználóbarát tartalomkezelő rendszernél is. Számos nagyvállalat használ WordPress-szel készült weblapot, akiknek könnyedén beleférne egy programozó csapatot felbérelni 10-20 millióért, hogy kivitelezzék a projektet. Akkor miért nem ezt teszik? Pont azért, amiért a weboldalak 40%-a WordPress-szel készült: egyszerű és átlátható admin felületet biztosít.

Mi az a WordPress, és miért ennyire népszerű?


Ha ilyen jó ez a WordPress, akkor miért savazzák a webfejlesztő-programozók egy része?

Azért, mert nem szolgálja a webfejlesztők érdekeiket. Ők sokkal jobban járnak azzal, ha egyedi kódot készítenek, mivel 2x-es áron lekódolják a kért weboldalt, igaz több időbe is kerül.

Vannak előnyei és hátrányai a WordPressnek és a hagyományos módszernek is. A WordPress legnagyobb előnye, hogy ingyen kap a weboldal új tulajdonosa egy admin felület, ami könnyen kezelhető felhasználói szintű számítógépes tudással, és rendkívűl letisztult, de egyben modern designban részesül. A mai világban már fontos az esztétika is a költséghatékonyság mellett. A hátránya, hogy a WordPress forráskódjában sok felesleges kódsor található, amit szintén be kell töltenie a felhasználónak az oldalra belépés során, valamint a bővítmények használata is jócskán a gyorsaság rovására megy. De itt nem több tíz másodpercre kell gondolni, hanem mondjuk a 0,25 másodperc helyett 0,5-1 másodperc alatt tölti be az oldalt.

A leprogramozott weboldalak előnyei, hogy gyorsabbak és valamivel szabadabb designt, valamint egyedi admin felületet lehet készíteni. Ha egy rendkívül komplex weblapról van szó azt érdemes inkább a hagyományos recept alapján elkészíteni, mivel ott már akár 2-3 másodperces késés is lehet egy betöltésnél, ami már nagyon zavarhatja a felhasználót. A hátrányai közé tartozik természetesen az árszabás, és az állandó karbantartási díj, amit fizetni kell webprogramozónak havi szinten.

Social Media

További cikkeink

Ne maradj le blogjainkról

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le blogjainkról

RISEAPPSTUDIO

További BLogjaink

RISENETWORK

“A RISEAPP partnerprogramjának elsődleges célja a weboldalad látogatottságának növelése, és a keresőmotorokban (pl. Google) való előrébb sorolás. Akik belépnek a partnerprogramunkba magukra vállalják, hogy minden

Művészet vagy tömegcikk?

„Azok a legjobban játszott darabok, amelyeket a nézők hazatérvén fő­szereplőként játszanak magukban újra.” Radu Stanca Ez nem csak a színdarabokra filmekre, esetleg könyvekre igaz. Amikor

Partnereink

Google értékelés
5
Facebook értékelés
5

Garanciális szolgáltatások

Prémium Minőség

Folyamatos Kedvezmények

Extrém Gyorsaság

Kiváló kommunikáció

Nagyszerű hangulat

Rólunk mondták

Dr. Körtvélyesi AttilaNagykőrös város alpolgármestere (nagykoros.hu)
Tovább olvasom
„Időnként meg kell újulni ahhoz, hogy fejlődhessünk. Ennek a jegyében döntöttünk úgy, hogy megújítjuk Nagykőrös városi honlapját, a www.nagykoros.hu oldalt. Mikor megtudtam, hogy van egy nagykőrösi fiatalokból álló csapat, akkor nem volt több kérdés, a RISEAPP-ot kértük fel a munkára. Már az első megbeszéléskor láttam a lelkesedést és azt, hogy ez a feladat a vérükben van, szakmailag értenek hozzá. Végül egy minden igényünket, kérésünket figyelembe vevő, modern, egyben könnyen kezelhető honlappal tudtuk a nagykőrösi lakosságot megajándékozni. Ami még fontos, hogy nem tűntek el ezután sem, bármilyen kéréssel fordulhatunk hozzájuk, azonnali technikai segítséget nyújtanak. Összegezve, jól döntöttünk, hogy a RISEAPP csapatát választottuk, munkájukkal teljesen meg vagyunk elégedve és hisszük, hogy az új honlap a nagykőrösi polgárok megelégedésére szolgál. Köszönjük a munkátokat!”
Mihalkó NorbertElitjáték
Tovább olvasom
"Egy ismerősöm ajánlotta Őket, hogy a 2 hónappal ezelőtt elkészült webshopjának (duovital.hu) rövid időn belül elkezdtek szaporodni a megrendelései. Mivel egy közeli ismerősömről van szó, ezért bíztam a véleményében. Végül meg is köszöntem neki a nagyszerű tippet a RISEAPP-ról, mert nem is választhattam volna precízebb és segítőkészebb csapatot a kivitelezéshez. Az első megrendelőik közt voltam, de mégis profin kezeltek mindent. Csak így tovább Srácok!"
Bihari DiánaDuoVital
Tovább olvasom
"Mindig is szerettem volna belevágni egy vállalkozásba, mivel a szüleim is vállalkozók. Mikor felkerestem a RISEAPP-ot még nem igazán voltak elképzeléseim. De szerencsére a csapat designere nagyon segítőkészen állt a feladathoz. Egy másfél órás beszélgetés után sikerült feltérképzenie, hogy milyen arculat illene a vállalkozásom profiljához. A megbeszélést követően a webshopom 1 héten belül el is készült, persze ehhez a gyors kommunikációra is szükség volt. Kívánom, hogy még sok vállalkozót segítsenek a célok megvalósításában!"
Rab TamásBYZANCE
Tovább olvasom
"Amikor megszületett az elhatározás, hogy elindítom a vállalkozásomat féltem attól, hogy sikerül-e olyan weboldalkészítő céget találnom, akik alkalmasnak bizonyulnak a feladatra. Mivel elég komplex weblapra volt szükségem, tudtam, hogy sok időt fog igénybe venni a kommunikáció. Ezért fontos szempont volt számomra, hogy megfeleljenek az emberi elvárásaimnak, csak úgy mint szakmailag. Eleinte tartottam a RiseApp-tól, hiszen még fiatalok a szakmában. Ennek ellénére az első személyes találkozás után nem volt kétség, hogy ezt a csapatot választom. Azóta is tartom velük a kapcsolatot és karbantartják az oldalamat a megbeszéltek alapján."

Kövess minket facebookon is, és nyerj teljes betekintést abba amit csinálunk!

Cikkek a web világáról

Tudj meg többet arról, hogy mi történik, amikor dolgozunk a projekteden. Less bele legfrissebb irományainkba!

Vendég cikk(Minner.hu) 0-24-ben vásárló, érdeklődő generáló weboldal. Mi kell hozzá? Hogyan?

Vendég cikk(Minner.hu) 0-24-ben vásárló, érdeklődő generáló weboldal. Mi kell hozzá? Hogyan? Ültök a családdal egy kávézó teraszán, majd egyszer csak pittyen a mobilod. Új vásárlóról, vagy ajánlatkérésről kaptál értesítést (például e-mailben). Az érzés leírhatatlan, mert akkor is érzed munkád gyümölcsét, amikor nem munkában vagy. Tudjuk, hogy nem egyszerű ráérezni az

Beleolvasok!

Rólunk

Webfejlesztés Applikációk Marketing Keresőoptimalizálás Grafika Média Tárhely Filozófiánk: Filozófiánk: Mi mindig is törekedtünk arra, hogy a lehető legjobb munkát végezzük, éppen ezért rengeteget tanultunk, gyakoroltunk és fejlődtünk az évek alatt.   Tapasztalatainknak, eszközeinknek és tudásunknak köszönhetően gyorsan és egyszerűen el tudjuk végezni a munkánkat. Csapatunk a piaci árak alatt dolgozik, de nem a

Tovább az oldalra!

Sokkal több, mint cég

A RISEAPP nemcsak a munkáról szól, ennél sokkal több. Egy olyan baráti társulás, amelyben mindenki céltudos kolléga és jóbarát egyaránt. 

A siker útja

Szeretnél belevágni valami nagyba, de nem tudod, hogy hogyan kezdj bele? Segítünk!

Szeretnél bővebb tájékoztatást arról, hogy mit ajánlunk? Keress minket bátran telefonon, e-mailen vagy töltsd ki az árajánlatkérő formunkat 

Amennyiben felmértük az igényeket és úgy döntöttél, hogy szeretnél együtt dolgozni velünk, neki is állunk a munkálatoknak! 

Nem adunk ki nem minőségi munkát a kezünkből, hiszen a mottónk: RISAPP nálunk alap a prémium

A projekt végeztével nem tűnünk el. Végig veled maradunk és számíthatsz ránk. Partner hálónk a továbbiakban segítséget nyújt a megjelenés növelésében.

Te és a RISEAPP

Számunkra fontos, hogy minden kérdésedre könnyen kapj választ, és a lehető legkényelmesebb módon érj el bennünket.

Mivel nekünk az Ügyfeleink az elsők, ezért ott szeretnénk segíteni, ahol tudunk.

Árajánlatunk egy olyan interaktív dokumentum, melyben a felsorolt elemek kipipálásával tudod kiválasztani, hogy mikre van szükséged az adott projekthez. Ha elakadnál az árajánlat kitöltése közben, segítünk kiválasztani azon elemeket, melyben nem vagy biztos. Lehetnek benne olyan elemek, amiről azt gondolhatod, hogy sosem lenne rá szükséged és egy beszélgetés keretein belül rájöszz arra, hogy hogyan is tudtál meglenni nélküle eddig?! Ha bővebb tájékoztatást szeretnél arról, hogy egyes pontok mit jelentenek és mivel járnak, mik az előnyei, akkor keress minket.

Telefonos elérhetőségünk: +36 20 584 2050
Hétfő-Péntek: 10-18 óra

Tedd meg az első lépést!

EN

INGYENES WEBOLDAL!

MICSODA?!😲😲

Amennyiben elég számodra egy 1 oldalas weblap, akkor ingyen megcsináljuk! ;) Nincs más dolgod, mint feliratkozni hírlevelünkre és megadni a telefonszámod. Keresni fogunk!


(Ajánlatunk csak akkor érvényes, ha a weboldalhoz választott tárhelyet mi szolgáltatjuk.)